Forbedringer screeningtest voksen/ungdom

Nå trenger man ikke ha med selvevaluering/anamanese i screeningtest (ungdom) og Screeningtest (voksen). Man kan også logge inn med pinkode.

Nå er det mulig å ta Screeningtest (ungdom), også kalt Dysmate-Y, og Screeningtest (voksen), også kalt Dysmate-A, uten at testkandidaten må gjennomføre selvevaluering/anamnese. Når en screeningtest opprettes vil man måtte aktivt velge å ta med denne funksjonaliteten. Det er også mulig å logge inn med pinkode.

Forbedringer screeningtest voksen/ungdom 1

Dette er for at Literate skal ha enda bedre personvern. Ikke alle som skal ta screeningtest trenger selvevalueringen. Denne er ofte nødvendig i forbindelse med en sakkynding vurdering, men ikke alle som tar screeningtesten har behov for å gjennomføre denne delen av testen.

Merk at for ungdomstesten, hvor testkandidaten typisk er mellom 13 og 16 år, så må testadministrator bekrefte at man har samtykke på å innhente opplysningene. Elever under 16 år har ikke samtykkekompetanse for helseopplysninger, så et slikt samtykke må innhentes fra foreldrene.

Uten selvrapporteringen/anamnesen vil testene ta mye kortere tid.

Forbedringer screeningtest voksen/ungdom 2
Innlogging med pinkode

Det er også mulig å logge inn med en vår egen 2-faktor innlogging. Når en testkandidat skal logge inn på en screeningtest (for ungdom og voksen) så kan de velge å logge seg inn med “epost”. Da fyller de i fornavn og etternavn, samt e-postadressen som testen ble sendt til. Da får testkandidaten en pinkode tilsendt på epost, som de kan logge inn med. Dette er ment brukt for private skoler som ikke har Feide.

Share on email
Del på e-post
Share on twitter
Del på Twitter
Share on facebook
Del på Facebook

Literate Dysleksitest er utviklet for å avdekke lese-og skrivevansker og dysleksi hos barn, ungdom og voksne.

Dyslekstitestene består av screeningtester og oppfølgingstester, som igjen består av ulike deltester.

Som en del vårt mål å styrke allmennkunnskapen om dysleksi og lese- og skrivevansker, skriver vi artikler som vi legger ut jevnlig.

Vil du få beskjed når vi publiserer nye artikler?

Anbefalte artikler

Barnehagetest

Med Literate Barnetest (Dysmate-C) kan man nå enkelt gjennomføre en screeningtest i siste året i barnehagen.

LES MER
Video

Velkommen til fremtiden!

Nå har du muligheten til å se litt inn i fremtiden med oss! Vi lanserer en pilot som vil være starten på en forbedret versjon av barnetesten (Dysmate – C). Først viser vi fram deltesten “ett-minutt testen” med talegjenkjenning normert for 1.-7.klasse.

LES MER

Møt Dysmate!

Møt Dysmate!
Dysmate er barnas venn som hjelper dem gjennom dysleksi-testene.

Dysmate er en figur som vi introduserer i barnetesten. Dysmate skal gjøre det spennende og ufarlig å ta testene. Den vil også være et morsomt innslag og gi inspirasjon når det er nødvendig.

LES MER

Dysleksitest for voksne – screening og oppfølging

Siden lansering av Screeningtesten for voksne i 2018 er det blitt tatt over 7000 tester. Nå lanserer vi Oppfølgingstesten for voksne. Med en kombinasjon av screening- og oppfølgingstesten kan man med stor sikkerhet konkludere om personen har dysleksi eller ikke.

LES MER

NYHETSBREV

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Literate.no